Utställare 2014 FNH och Vånga Hästkraft – åk med häst och vagn

Kom och hälsa på de fina Nordsvenska hästarna! I Föreningen nordsvenska hästens monter får du veta allt om denna mångsidiga och trevliga häst! Åkturer med häst och vagn i samarbete med Vånga Hästkraft.

 

Utställare 2014, Thorstorps Gård B&B och café

Bo på lantgård

I avkopplande och naturskön 1700-tals miljö på Thorstorps Gård, ca 4 mil från Kolmårdens djurpark www.kolmarden.com
Njut av lugnet och tystnaden på landet, endast ett par kilometer från den charmiga medeltidsstaden Söderköping. Där finns ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer.
Ni bor i personligt inredda rum, i mangårdsbyggnad från 1787 med tidstypiska möbler. Från april till oktober, kan Ni också bo i vår nyrenoverade Drängstuga från mitten av 1700-talet, som är renoverad i samarbete med Östergötlands länsmuseum. Till stugan hör förstås ett riktigt utedass, men dusch och toalett finns också i mangårdsbyggnaden alldeles intill.

Njut av en riktig lantfrukost i salen och låt sedan barnen bekanta sig med våra snälla lamm och det tama fåret Oskar. På gården finns även katter och uppfödning av svenska varmblodshästar (SWB).

Gårdscafé öppet under sommaren

Utställare 2014, Butiken Thorstorps Gård

Välkommen att titta in i vår inredningsbutik med både nya och äldre ting som passar både i ett modernt hem och i en äldre miljö. Här finns bl a renoverade äldre möbler och nytillverkade 1700-talskopior, inredning från bl a Oscar & Clothilde, Svanefors och Miljögården. Vi har även stor sortering av fårskinnprodukter som skinn i olika färger, stolsdynor, sittpuffar och tofflor från exklusiva Shepherd of Sweden och Skinwille. Effektiva och skonsamma dammvippor av strutsfjäder, olivoljetvålar och linoljesåpa hittar Du också hos oss.

Här får Du även tips, ideér och material för inredning och färgsättning med gamla tekniker. Vi använder endast linoljefärg och traditionella färgpigment.
Behöver Du hjälp med färgsättning, inredning och textilval till ditt lantliga hem, är du välkommen att kontakta oss!

Utställare 2014, Färg & Måleriprodukter Byggnadsvårdsbutik

Intresset för att bevara våra kulturmiljöer ökar starkt. Som ägare till torp och gårdar vill man idag bevara istället för att byta ut. En följd av detta är en ökande efterfrågan på traditionella material och hantverk. Färg & Måleriprodukter vill genom sitt breda nätverk av leverantörer, skickliga hantverkare och genom vår egen kunskap, erbjuda mycket av det som man förväntar sig av en professionell byggnadsvårdsbutik.

Hos Färg & Måleriprodukter hittar du några av marknadens mest beprövade linoljeprodukter, sedan 1917 producerade av Engwall o Claesson. Dessa produkter används för all sorts byggnation, både exteriört och interiört.

Vi är återförsäljare av en rad välkända leverantörers produkter och har dessutom ett ökande andrahandsortiment. Ska du restaurera, måla om, isolera det äldre huset, renovera fönster, spänna takpapp eller tapetsera väggen med lumppapp, tjära bryggan eller laga stolen är du välkommen till oss. Det vi inte har hemma, åtar vi oss att i möjligaste mån införskaffa.

Utställare 2014, Divine Decadence Darling

Handgjorda fina små hattar, varje hatt är unik. Vackert till en brud och hennes tärnor!

Utställare 2014 Eldabutiken

Eldabutiken är en unik sammanslutning av specialister inom modern brasvärme. Alla medlemmar har mångårig erfarenhet av allt som rör miljöriktig vedeldning. Tillsammans bildar vi ett nationellt centrum för brasvärme där du som kund får kvalificerad hjälp genom hela processen från planering till färdig installation. Vi säljer även reservdelar till vedspisar mm.

Utställare 2014, Thorstorps Gård, uppfödning av SWB

Uppfödning av Svenska halvblodshästar med både hopp-och dressyrinriktning. Våra avelsston är välmeriterade (Elit och A-premierade) och har fått utmärkelser som bl a bästa Östgötauppfödda avelsto både 2011 och 2013.

Vår vision:

*Att föda upp hållbara och trevliga hästar, som under sin uppväxt fått sitt rörelsebehov tillgodosett och sitt terrängsinne utvecklat i kuperade betesmarker.

*De ska också fostrats och utvecklat sin sociala förmåga i en flock med hästar i olika åldrar.

*I avelsarbetet ska endast de bästa stona, med god förärvning, användas för att producera högpresterande tävlingshästar. Stor vikt läggs vid stonas hållbarhet och temperament och vid valet av lämplig hingst.

*Under uppväxttiden ska hästen fått foder i tillräcklig mängd och hög kvalitet, så att den kan utnyttja sin tillväxtpotential. Foderstaten baseras på grovfoder.

*Hästen ska redan under föltiden få en grundläggande uppfostran, som ger en trygg och samarbetsvillig häst, med ett stort förtroende för människor.

Utställare 2014, Sternhag Byggservice

Byggnadsarbeten
Vi utför köksrenovering och allt ifrån mindre arbeten som montering av golvsocklar/lister, till att bygga altaner samt utvändiga fasad- och panelarbeten.

Vi planerar arbetet med olika yrkeskategorier så att byggnationen går på ett smidigt sätt.

Allt ovan givetvis med ROT-avdrag där så är möjligt och självklart har vi F-skattsedel.

Byggnadsvård
Byggnadsvård och varsam renovering kan omfatta alla hus oavsett ålder, dvs att man skall beakta husets ursprungliga konstruktion och använda samma material i största möjliga mån för att bevara tidsanda och historia.
Vårt intresse för att arbeta i trä har gjort att vi fördjupat våra kunskaper i äldre trähus och timrade hus och kan vara behjälplig vid renovering av dessa.

Fastighetsförvaltning
Teknisk konsulttjänst åt privata och kommunala fastighetsägare samt bostadsrättsföreningar vid tillfälliga arbetstoppar eller sjukdom.

Utställare 2014, Föreningen Nordsvenska Hästen

FNH informerar om vår mångsidiga svenska lanthäst!

Den kulturhistoriskt värdefulla nordsvenska hästen med dess mångsidighet har stora möjligheter att finna nya användningsområden och detta blir uppenbart för allt fler. Nordsvensken är en mycket god allroundhäst som lämpar sig till all slags körning för både vardag och högtidliga tillfällen. Som ridhäst hävdar den sig väl inom alla discipliner, hoppning, dressyr, fälttävlan och westernridning i de lätta klasserna upp till medelsvår. Med sitt omvittnade goda terrängsinne tar nordsvenskarna sig fram överallt och är därmed utmärkta för turridning och uteritter. Dessutom är de starka och kan ta även de tyngre ryttarna. Genom denna stora bredd i kombination med ett gott temperament är de ofta lämpliga ridskolehästar. Det finns därför all anledning att skaffa sig en nordsvensk häst som är mycket användbar inom olika rid-, hopp- och körgrenar.

Utställare 2014, Swedbank

Sparande, lån, pension och försäkringar. Swedbank erbjuder dig som privatkund allt du behöver av en modern bank. Vi finns på Skönbergagatan 1 i Söderköping